Het ontwerpteam van SCUT construeert cultureel moslim centrum in China

algemeen
0
19 nov '17
Het gebouw is gebaseerd op de traditionele vorm van een moskee.

Het architectonische ontwerp & research Instituut van SCUT, heeft het da Chang culturele centrum voor moslims ontworpen in de provincie Hebei in China. Het gebouw biedt een spiritueel thuis voor zowel moslims als bezoekers door de integratie van een tentoonstellingsruimte, een theater, een conventie ruimte en een gemeenschapscentrum.

Het project, geïnitieerd door de lokale overheid, werd niet alleen gestart om te dienen als een recreatiecentrum, maar ook als een essentiële culturele plek voor de introductie van de lokale religie en geschiedenis. Hoofdarchitect Hij Jingtang begon met een holistische visie aan een duurzaam leven concept vanwege het religieuze en culturele belang van de omgeving. De structurele planning integreerde vele kenmerken van deze aspecten evenals het weergeven van een visie op een beter leven.

Het gebouw is gebaseerd op de traditionele vorm van een moskee en interpreteert op subtiele wijze de ruimtelijke structuur van het standaard raamwerk met nieuwe materialen en technologieën. De omliggende bogen veranderen subtiel in elegante bloemvormen die gereflecteerd worden in het onderliggende ondiepe water. In plaats van het nabootsen van traditionele islamitische symbolen hebben de architecten deze weergegeven met patronen in een gemoderniseerde geometrische interpretatie. Zo maakt de koepel bijvoorbeeld gebruik van petaloid schelpen, hierdoor kan het daglicht de binnenkant van het gebouw verlichten met ingewikkelde vormen en schaduwen.

Het da Chang cultureel moslim centrum is gelegen in Dachang County in de Hebei provincie van China.


Bron: http://www.trip2orient.com/nl
Photocredit: yao li

© Redactie 2017
china
cultureel
centrum
moslims
scut
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi