Moulay Bousselham: een ecologische ramp bedreigt Merja Zerga

marokko
3
19 nov '17
Activisten luiden de alarmbel en eisen dringend ingrijpen van de autoriteiten.

Merja Zerga, op 75 km van Kenitra, is een bedreigd natuurgebied. Activisten van het maatschappelijke middenveld luiden daarom de alarmbel en spreken van een ecologische ramp. Zij eisen dringend ingrijpen van de autoriteiten, meldt het dagblad Al Massae.

Activiteiten die schadelijk zijn voor het milieu zouden in de buurt van het reservaat worden geïnitieerd, waardoor het water van het meer, waar honderden natuurlijke soorten drinken, wordt vervuild.

Een bron zei tegen het dagblad Al Massae dat hij getuige was van het dumpen van afval en giftige stoffen door bedrijven op het terrein bij het meer, en zei dat de situatie tot een natuurramp zou kunnen leiden.

Dit 7300 hectare grote natuurreservaat, geclassificeerd in 1980 en geplaatst op de 'Ramsar International Wetland List', herbergt niet minder dan 100.000 trekvogels, waaronder een aantal zeldzame soorten.

Het dagblad meldt dat verschillende verenigingen in Moulay Bousselham een petitie hebben gelanceerd en deze hebben gericht aan de wali van Rabat-Salé-Kenitra. Het verzoekschrift hekelt "het criminele werk" van bedrijven die giftige stoffen in het reservaat dumpen.

In deze brief dringen verschillende maatschappelijke organisaties er bij de wali op aan zo snel mogelijk te handelen.

Photocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokko
moulay bousselham
merja zerga
ecologische
ramp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?