Ruim 500 vluchtelingen bereiken zuiden Spanje

buitenland
0
20 nov '17
Circa 550 migranten zijn er dit weekend in geslaagd illegaal Spanje binnen te komen.

Het Spaanse persbureau Europa Press meldde zondag dat in totaal vijftig bootjes vanuit Afrika de oversteek wisten te maken naar het kustgebied van de zuidelijke regio Murcia.

De autoriteiten in Murcia repten van een humanitaire crisis en zeiden dat mensensmokkelaars de oversteek met de boten hadden gecoördineerd.

In Sebta arriveerde zondag een boot met twintig migranten. Ook haalden medewerkers van de kustwacht bij Sebta drie lichamen uit het water van vluchtelingen die waren verdronken.

Kustwacht

De autoriteiten in Algerije maakten zondag bekend in enkele dagen tijd honderden migranten te hebben tegengehouden die per boot probeerden Europa te bereiken. De kustwacht haalde tussen donderdag en zaterdag 286 mensen van zee, meldde het ministerie van Defensie in het Noord-Afrikaanse land.

Tot dusver leken relatief weinig bootvluchtelingen Algerije als vertrekpunt te kiezen. Het relatief wetteloze buurland Libië leek aanmerkelijk populairder. Vele duizenden overwegend Afrikaanse migranten stapten daar op bootjes om de Middellandse Zee over te steken.

© ANP 2017
vluchtelingen
spanje
sebta
boot
europa
migranten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi