Hirak: CNDH zal niet langer vervoer voor de families van gedetineerden verzorgen

buitenland
7
20 nov 10:35
De Nationale Raad voor de Mensenrechten (CNDH) vervoerde families van Hirak-gedetineerden vanuit Al Hoceima naar Casablanca.
De Nationale Raad voor de Mensenrechten (CNDH) heeft de vertegenwoordigers van de families van de Hirak-gedetineerden op de hoogte gebracht dat zij hun vervoer vanuit Al Hoceima naar de Oukacha-gevangenis in Casablanca niet langer zal verzorgen. Dit was een dienst die CNDH hun aanbood om hun reizen te vergemakkelijken voor de wekelijkse bezoeken van de gevangenen, meldt HuffPostMaroc.

In een brief gericht aan de twee vertegenwoordigers van de families van Farid El Hamdioui en Mohamed Ahamjik, legt de CNDH de beslissing uit. Zij geven hierin aan dat in strijd met de overeenkomst die de families tijdens verschillende vergaderingen hebben gesloten om de omstandigheden van hun bezoek aan de gevangenen te vergemakkelijken (het door de CNDH ter beschikking stellen van een bus voor familieleden en meer specifiek voor behoeftige gezinnen), het lokale comité van de CNDH in Al Hoceima geen lijst binnen de gestelde termijnen heeft ontvangen.

Het CNDH rechtvaardigt het besluit ook door het feit dat dit vervoer nu wordt gebruikt door "mensen die niet betrokken zijn bij het bezoek en geen familierelatie hebben met de gedetineerden".

Het blijkt, volgens de CNDH, dat verschillende opmerkingen in deze richting zijn gemaakt door "ambtenaren die het dossier opvolgen". De twee vertegenwoordigers werden ook uitgenodigd op een bijeenkomst op het CNDH hoofdkantoor op dinsdag 21 november, waarvan de agenda zal worden gewijd aan dit probleem.

HuffPostMaroc probeerde contact te leggen met de betreffende vertegenwoordigers om het onderwerp te bespreken, maar deze bleven onbereikbaar.

Photocredit: HuffPostMaroc
marokko
hirak
vervoer
families
al hoceima
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
rico verhoeven
real madrid
demonstratie
jamal ben saddik
glory redemption
wk voor clubs
wydad casablanca
achraf hakimi
palestina
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
spanje
rabat
daesh
wk 2018
politie
aanslag
turkije
al hoceima