Oefeninterland: 'Marokkaanse bond eist Messi en co. en geen B-elftal'

sport
11
20 nov 12:55
In de voorbereiding op het aanstaande WK staan Argentinië en Schotland op het programma voor de Leeuwen v/d Atlas.
Diverse Marokkaanse bronnen hadden het de afgelopen weken al gemeld, onlangs kwam daar het volgende bericht bij: de Marokkaanse bond zou duidelijke voorwaarden hebben gesteld aan het oefenaffiche tegen de Argentijnen. Onder andere het Marokkaanse medium Al Akhbar weet te melden dat de Marokkaanse bond FRMF wil dat de Argentijnen met al hun sterspelers, waaronder natuurlijk Lionel Messi, aan zullen treden tegen de Leeuwen v/d Atlas.

Men wenst geen B-elftal opgestuurd te krijgen, hetgeen wat eerder wel gepoogd werd door de Brazilianen in 2015. Dat duel vond geen doorgang waarna de ploeg van toenmalig bondscoach Badou Zaki zich mocht gaan meten met Uruguay (red. 0-1 verlies).

Duel mogelijk in Tanger, Agadir of Marrakech

Behalve de sportieve reden om een A-elftal van de Argentijnen voorgeschoteld te krijgen is deze oefeninterland ook vanuit commercieel oogpunt te motiveren. Met dit oefentreffen hoopt men extra glans te geven aan het Marokkaanse bid voor het WK van 2026. Mocht het zover komen dan zal dit duel in het Grand Stade d'Agadir, Grand Stade de Tanger of het Grand Stade de Marrakech afgewerkt gaan worden.

Photocredit: HYPE & STUFF
atlasleeuwen
oefeninterland
marokko
argentinie
messie
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
real madrid
wk voor clubs
glory redemption
jamal ben saddik
rico verhoeven
achraf hakimi
trump
demonstratie
wydad casablanca
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
spanje
rabat
daesh
wk 2018
politie
aanslag
turkije
al hoceima