De inzameling en distributie van donaties krijgt vanaf nu een wettelijk regelgevingskader

marokko
3
20 nov '17
Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dit vandaag aangekondigd, na instructies van Koning Mohammed VI.

Koning Mohammed VI heeft het hoofd van de regering, de minister van Binnenlandse Zaken en andere relevante afdelingen opgedragen ervoor te zorgen dat alle noodzakelijke juridische maatregelen worden genomen om oproepen tot publieke vrijgevigheid en verdeling van hulp aan de armen strikt te controleren.

De cultuur van delen is diepgeworteld in de voorouderlijke Marokkaanse tradities en is altijd zeer aanwezig geweest in de Marokkaanse samenleving, zowel op staatsniveau, als NGO's en individuen, meldt een verklaring van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Medische campagnes, de verdeling van donaties, liefdadigheid en solidariteit maken onderdeel uit van de samenleving. Het land is trots op deze dynamiek van vrijgevigheid en de positieve resultaten en effectiviteit worden erkend.

Het is om deze reden dat het wettelijke regelgevingskader dat door de Koning wordt bevolen van het grootste belang is om deze traditie van solidariteit en delen in stand te houden en de veiligheid te waarborgen, voegt de verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken daaraan toe.

Naar aanleiding van de tragische stormloop op zondag tijdens de distributie van voedselhulp in de gemeente Sidi Boulaalam, provincie Essaouira, zijn er onderzoeken aan de gang. Bovendien zal de gouverneur van de provincie Essaouira, in overeenstemming met de Koninklijke richtlijnen betreffende verantwoording afleggen, worden gehoord als onderdeel van het gerechtelijk onderzoek geopend door de bevoegde officier van justitie, in strikte overeenstemming met de wetgeving, sluit de verklaring af.

© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
donaties
regelgevingskader
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?