Mohammed V Stichting voor Solidariteit organiseert medische campagne in regio Oujda

marokko
0
21 nov '17
De grote medische campagne vindt plaats van 20 tot 25 november.

De Mohammed V Stichting voor Solidariteit organiseert van 20 tot 25 november een grote medische campagne in de regio Oujda, als onderdeel van het jaarlijkse programma van medische interventies, meldt medias24.

Deze campagne beantwoordt de dringende behoeften van de bevolking met betrekking tot toegang tot elementaire gezondheidszorg, zegt een verklaring van de Stichting.

De operatie richt zich op de twee provincies Jerada en Figuig, specifiek de plaatsen Mrija, Bouarfa en Talsint, die 46 eerstelijnsgezondheidszorgfaciliteiten hebben en het Bouarfa-ziekenhuis met een staf van 71 artsen in de publieke sector, voor een bevolking van 247.052 inwoners (waarvan 45% op het platteland woont).

Het medische interventieprogramma zal worden ingezet in twee fasen van multidisciplinaire medische zorgaanbiedingen in Mrija (20-21 november) en Talsint (24-25 november), en een fase van chirurgische ingrepen in het Bouarfa-ziekenhuis (20-23 november) .

Multidisciplinaire diensten omvatten de algemene praktijken, de interne geneeskunde, de kindergeneeskunde, de gezondheidszorg voor moeders, tandheelkunde, oogheelkunde, radiologie en screening.

De inzet van menselijke en technische middelen zal zorg bieden aan 4000 mensen, voornamelijk vrouwen, kinderen en ouderen.

Wat chirurgische ingrepen betreft, betreft het algemene chirurgie, oogheelkundige chirurgie voor staar en besnijdenis voor 210 kinderen.

Naast het humanitaire centrum en de maatschappelijk werkers van de stichting, zullen 40 vrijwillige artsen van drie geregistreerde verenigingen, alsook chirurgen die werkzaam zijn in het Bouarfa-ziekenhuis en lokale vrijwilligers, deelnemen aan deze solidariteitsoperatie.

© Redactie 2017
marokko
oujda
campagne
mohammed v
stichting
solidariteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?