El Othmani: 'Marokko zal deel uitmaken van 's werelds 50 grootste economieën in 3 jaar tijd'

marokko
69
21 nov '17
El Othmani is momenteel op de 13e editie van het 'Islamic Economic Forum' in Maleisië.

Het hoofd van de regering Saad Eddine El Othmani herhaalde vandaag op de 13e editie van het 'Islamic Economic Forum' in Maleisië, bijgewoond door 2000 deelnemers, "de verbintenis van de regering om Marokko te plaatsen in de top 50 van de economische wereld, vanaf 2021".

Mede door de vele hervormingen die Marokko sinds de troonsbestijging van Koning Mohammed VI heeft ondernomen, zei het hoofd van de regering in een toespraak dat in drie jaar tijd "Marokko deel zal uitmaken van 's werelds 50 grootste economieën". "De Marokkaanse economie", vervolgde hij, "de op twee na grootste economie in Afrika sinds 2000, heeft consequent zijn prestaties gehandhaafd en blijft zijn bedrijfsklimaat verbeteren, dat steeg op de ranglijst van 128e in de wereld in 2010 naar de 69e plaats momenteel, volgens de ranglijst van Doing Business".

Saad Eddine El Othmani sprak ook over de Afrikaanse strategie van Marokko. "Marokko, onder leiding van Koning Mohammed VI, werkt actief aan regionale en continentale integratie", zei hij. "Dit zal Afrikaanse landen in staat stellen om samen hun eigen middelen voor ontwikkeling te ontwikkelen".

Saad Eddine El Othmani zal morgen, woensdag 22 november, terugkeren naar Marokko, meldt Lefr360.

© Redactie 2017
marokko
el othmani
maleisië
economie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?