Marokkaanse ingenieur Laila Sidqi wint goud tijdens energiewedstrijd in Zuid-Korea

marokko
5
22 nov '17
Laila Sidqi is een ​​van de meest succesvolle en getalenteerde jonge ingenieurs van Marokko.

De Marokkaanse ingenieur en uitvinder Laila Sidqi heeft een gouden award gewonnen tijdens de Bixpo Awards 2017. Dit is een internationale wedstrijd voor uitvindingen in alternatieve energie, die jaarlijks in Zuid-Korea wordt gehouden.

Met deze bekroning heeft Sidqi erkenning gekregen als een van de meest vooraanstaande jonge uitvinders op het gebied van elektriciteit in de wereld. Hierdoor heeft Marokko een hoge status gekregen in Zuid-Korea op dit gebied.

Sidqi's nieuwe uitvinding is een nieuw lichtgevend systeem dat werkt zonder elektriciteit.  "In het begin werkte de uitvinding alleen overdag, maar ik heb het ontwikkeld om 's nachts te werken en het genereert 100% natuurlijk licht dat verandert naargelang het klimaat", vertelde ze.

Sidqi heeft al een aantal gouden medailles ontvangen tijdens vele internationale competities, waaronder een op de 'International Invention Exhibition' en een andere bij het 'Medical and Pharmaceutical Research Center' aan de Universiteit van Galati in Roemenië. Beiden op het gebied van alternatieve energie en elektriciteit, geeft het nieuwsmedium Moroccoworldnews te kennen.

Laila's familie, die haar ontving op de luchthaven van Mohammed V in Casablanca met bloemen, waren zeer verheugd en trots op de grote prestatie van Sidiq. De jonge uitvindster groeide op in de stad Said in de provincie Taroudant, waarna ze met haar familie naar Khouribga verhuisde en vervolgens naar de 'Mohammedia School of Engineers' in Rabat ging om een ​​van de meest succesvolle en getalenteerde jonge ingenieurs van Marokko te worden.

Photocredit: Moroccoworldnews

© Redactie 2017
marokko
laila sidqi
goud
energiewedstrijd
zuid-korea
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?