UEFA Champions League: balveroveraar Amrabat last-minute ten onder tegen City (video)

marokko
1
22 nov '17
Gisteravond was Sofyan Amrabat de enige Marokkaans-international die z'n kunsten mocht vertonen in de UEFA Champions League.

Manchester City - Feyenoord (1-0 FT)
Waar Achraf Hakimi het uiteindelijk moest doen met een plek op de tribune tegen APOEL Nicosia, mocht Feyenoord-middenvelder Sofyan Amrabat in de basis beginnen tegen het oppermachtige Manchester City. Oppermachtig was de ploeg van coach Pep Guardiola pas vlak voor het einde van de officiële speeltijd, tot die tijd ging het gelijk op voor beide ploegen. Een van de doorslaggevende factoren voor het sterk defensieve Feyenoord was Amrabat, de box-to-box middenvelder die overigens ook prima uit de voeten kan als back was een ware plaag voor onder andere Raheem Sterling. 

Dezelfde speler die uiteindelijk een gaatje zag tussen de linies van Feyenoord, genadeloos hard uithaalde en zijn inzet tegen de touwen van doelman Brad Jones zag eindigen. Met deze uitslag en die van groepsgenoot SSC Napoli zijn de kansen op overwintering (derde plek voor de UEFA Europa League) definitief verkeken voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Desalniettemin kan de nog maar 21-jarige Amrabat terugkijken op een prima (individuele) prestatie tegen het kapitaalkrachtige City. 

Bekijk hieronder de sterkste momenten van Amrabat gisteravond in het Etihad Stadium:

YouTube link

Photocredit: NOS Voetbal

© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
sofyan amrabat
uefa
champions league
feyenoord
manchester city
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?