Sahara: Horst Köhler's eerste briefing aan de Veiligheidsraad, Polisario is bezorgd

buitenland
5
23 nov 19:00
De Veiligheidsraad hield gisteravond een besloten zitting over de Sahara.
De VN-gezant voor de Sahara, Horst Köhler, heeft de leden van de Veiligheidsraad op de hoogte gebracht van zijn laatste tournee door de regio (Marokko, Tindouf, Algerije en Mauritanië).

De leden van de Veiligheidsraad verwelkomden deze tour, die "waarschijnlijk een nieuwe dynamiek invoert die nodig is om het politieke proces te bevorderen,", zei Sebastiano Cardi, permanent vertegenwoordiger van Italië bij de Verenigde Naties in New York.

Cardi wees erop dat Köhler een "constructieve houding" bemerkte bij al zijn gesprekspartners.

De leden van de Veiligheidsraad steunen de 'visie' die Horst Köhler heeft gepresenteerd en wacht zijn volgende initiatieven af.

"Ik ben bemoedigd," vertelde Köhler aan verslaggevers, die hem vroegen naar het overleg dat hij had gevoerd met leden van de Veiligheidsraad.

Polisario maakt zich zorgen over briefing

Ondertussen is Ahmed al-Bukhari, de vertegenwoordiger van het Polisario-front bij de Verenigde Naties, van mening dat "als de Veiligheidsraad het conflict nog steeds op dezelfde manier blijft behandelen, de inspanningen van de nieuwe Speciale Gezant niet anders zullen zijn" dan van zijn voorganger, dit in het voorjaar van dit jaar opstapte.

De leider van het separatistische front zei dat de briefing niet duidelijk genoeg was. Hij voegde eraan toe dat het komt omdat "de Veiligheidsraad het eens is met de positie van Frankrijk", die het voorstel van Marokko uit 2007 steunt.
© Redatie 2017
marokko
sahara
kohler
veiligheidsraad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
doden
wk voor clubs
al quds
eredivisie
amsterdam
wydad casablanca
trump
al jazira
eu
onderzoek
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir