Agadir: Koninklijk paleis omgebouwd tot enorm resort

buitenland
1
23 nov 20:01
In Agadir is men bezig om de transformatie van een Koninklijk paleis tot een resort met internationale normen te versnellen.
Het Koninklijk paleis was eerst in handen van een Saoedi-Arabische minister, die nu is overleden, voordat het werd verkocht aan de emir van Qatar, Tamim bin Hamad Al Thani voor 150 miljoen dollar. Tijdens een bezoek van de emir aan Marokko in 2014 werd het vervolgens doorverkocht, in de vorm van een gift, aan Koning Mohammed VI.

Het paleis ligt in Aourir, ten noorden van Agadir, en wordt momenteel getransformeerd tot een van de belangrijkste resorts van de toeristische stad.

In Agadir, en op Koninklijke instructies, wordt er hard gewerkt om de voltooiing van dit project te versnellen, meldt Lefr360. Alle betrokken afdelingen werken aan de nodige autorisaties voor het welslagen van het project. De inzet is hoog, Agadir is de tweede belangrijkste toeristische bestemming in Marokko en het project zal naar verwachting een van zijn mooiste showcases worden.

Het resort is verdeeld over ongeveer 45 hectare, inclusief 37 hectare aan groene ruimte. De geplande constructies zijn luxe hotels, een corniche, een jachthaven en verschillende andere infrastructuren.

Bij toerismeprofessionals en de bevolking is er al optimisme, het project belooft de hotelinfrastructuur van de stad te versterken en banen te creëren die Aourir en Agadir nodig hebben. Het zal ook bijdragen aan de ontwikkeling van de baai van Agadir, die zich uitstrekt van de plaats Aourir tot die van Taghazout.
marokko
agadir
resort
aourir
resort
paleis
toerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
rico verhoeven
real madrid
demonstratie
jamal ben saddik
glory redemption
wk voor clubs
wydad casablanca
achraf hakimi
palestina
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
spanje
rabat
daesh
wk 2018
politie
aanslag
turkije
al hoceima