Marrakech: Prinses Lalla Salma zit viering voor van de 'Nationale dag tegen kanker' (video)

marokko
0
23 nov '17
Prinses Lalla Salma is voorzitter van de Lalla Salma Foundation die zich inzet voor de preventie en behandeling van kanker.

Tijdens de viering, die gisteren plaatsvond, presenteerde de Lalla Salma Foundation de synthese en aanbevelingen van het symposium "Borstkanker in Marokko: een globale aanpak". Dit symposium werd georganiseerd in Marrakech op 21 en 22 november. Het symposium was bedoeld om de balans op te maken van de geboekte vooruitgang en de resultaten van de ondernomen acties als onderdeel van het Kankerplan 2010-2019 voor de preventie, opsporing en behandeling van borstkanker.

Prinses Lalla Salma kende vervolgens de internationale prijs voor de strijd tegen kanker toe aan professor Claude Chardot, een pionier in de strijd tegen kanker in Frankrijk. Professor Chardot nam actief deel aan de oprichting van het Nationale Instituut voor Oncologie in Rabat. Hij is emeritus hoogleraar oncologie aan de Universiteit van Nancy en ere-directeur van het kankercentrum van Lorraine.

De nationale prijs werd uitgereikt aan professor Hassan Errihani, een van de eerste Marokkaanse oncologen. Hij is momenteel hoofd van de afdeling medische oncologie aan het Nationale Instituut voor Oncologie van Rabat, hoofd van de onderzoekseenheid aan de Mohammed V-universiteit in Rabat en lid van het wetenschappelijk comité van het Kankeronderzoeksinstituut van Fez.

In iets meer dan tien jaar tijd heeft de Lalla Salma Foundation, opgericht in 2005, de strijd tegen kanker tot een prioriteit voor de volksgezondheid in Marokko en de regio gemaakt.

YouTube link

© Redactie 2017
marokko
lalla salama
kanker
preventie
behandeling
opsporing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi