Kenitra: arrestatie van voormalige kolonel van de Koninklijke Gendarmerie wegens corruptie

marokko
1
24 nov '17
De arrestatie maakt onderdeel uit van een operatie ter bestrijding van corruptie.
Een voormalig kolonel van de Koninklijke Gendarmerie werd op 23 november door de gerechtelijke politie van Kenitra aangehouden. Deze arrestatie maakt onderdeel uit van een grote operatie ter bestrijding van corruptie binnen het veiligheidsapparaat van het Koninkrijk.

De kolonel wist enkele maanden uit handen te blijven van justitie, profiterend van zijn relaties. Volgens Al Massae in zijn editie van vandaag, werd de voormalige kolonel aangehouden als onderdeel van de strijd tegen corruptie, hij bleek op "dubieuze wijze" in het bezit te zijn van een villa aan het strand van Mehdia.

Hij kon worden gearresteerd dankzij informanten in de stad, die zijn aanwezigheid rapporteerden in een café aan de Boulevard Mohammed V in Kenitra. Hij probeerde naar verluidt als een ingenieur te poseren om de elementen van de politie tijdens zijn arrestatie te misleiden.

De gepensioneerde kolonel werd naar het politiebureau gebracht, waarna hij werd overgedragen aan het regionale centrum van de Koninklijke Gendarmerie om het onderzoek voort te zetten.
© Redactie 2017
marokko
kenitra
corruptie
kolonel
koninklijke gendarmerie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi