Koning Mohammed VI stuurt condoleance bericht naar Egyptische president

marokko
0
25 nov '17
Koning Mohammed VI stuurde het condoleance bericht n.a.v. de aanslag in Egypte, waarbij tenminste 235 mensen omkwamen.
Koning Mohammed VI stuurde gisteren een condoleance bericht naar de president van Egypte, Abdelfattah Al-Sisi, na de terroristische aanslag bij een moskee tijdens het vrijdaggebed in al-Arish. Bij de aanslag vielen ten minste 235 doden en 109 gewonden.

In de boodschap betuigt de Koning, in zijn naam en in de naam van de Marokkaanse bevolking, aan de Egyptische president zijn krachtige veroordeling van deze laffe criminele daad, die gericht was op gelovigen in een plaats van aanbidding. De Koning herhaalde aan de Egyptische leider zijn volledige solidariteit met het Egyptische volk in deze situatie, en de aansluiting van het Koninkrijk Marokko bij internationale pogingen om te strijden tegen alle vormen van verfoeilijk terrorisme in strijd met de voorschriften van de Islamitische religie en universele menselijke waarden.

De Koning betuigde aan president Al-Sisi, en via hem aan de nabestaanden en aan het Egyptische volk, zijn diepe medeleven en oprechte gevoelens van mededogen. Koning Mohammed VI deed tevens een smeekbede aan de Almachtige om de slachtoffers te omsingelen met Zijn heilige genade en hen te verwelkomen in Zijn uitgestrekte paradijs, en om geduld en troost te geven aan hun dierbaren en een voorspoedig herstel voor de gewonden.
© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
condoleance
egypte
aanslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi