Onderwijsvakbonden Marokko kondigen protestmars aan na geweldsincident docent

marokko
0
25 nov '17
Na het zoveelste geweldsincident is de maat vol voor vele onderwijsvakbonden in Marokko, men kondigt een grootschalige protestmars aan voor komend weekeinde.
Het Marokkaanse nieuws stond er de afgelopen week bol van, het gebruik van buitensporig geweld door leerlingen op hun docenten. Verschillende incidenten, zowel extreem als minder extreem, werden de afgelopen periode uitvoerig belicht in het Marokkaanse nieuws. Dat weerhield bepaalde leerlingen er echter niet van om deze veelal eenzijdige golf van geweld te stoppen. Het Marokkaanse medium Al Akhbar meldde gisteren dat een 17-jarige leerling uit Fès vrij recent zich fysiek heeft vergrepen aan een leerkracht, over de exacte toedracht van dit incident is weinig tot niets prijsgegeven. Echter was dit wel de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen bij 3 grote onderwijsvakbonden in het land. Zowel het UMT, het UGTM als het UNTM kondigen voor zondag 3 december een grote protestmars aan. 

Hiermee willen ze bij onder andere het ministerie van Onderwijs het bewustzijn voor dit probleem vergroten en daarnaast ook een signaal afgeven aan de samenleving. 

Photocredit: Le360.ma
© Redactie 2017
marokko
onderwijs
vakbond
geweld
docenten
leraren
protestmars
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi