Opmerkelijk: bewoners wijk Agadir starten petitie tegen bouw moskee

marokko
39
25 nov '17
De 35,8 miljoen dirham die voor dit project wordt uitgetrokken kan, volgens de wijkbewoners, veel beter in de sociale voorzieningen daar gestoken worden.
Een opmerkelijk bericht bracht de Marokkaanse website Avaaz.org onlangs de wereld in, op de site is een petitie gestart tegen de bouw van een moskee in Agadir's week Haut Anza. De grote groep buurtbewoners die dit initiatief ondersteunt, hekelt de huidige gang van zaken daar. Het ontbreekt de mensen daar aan alle vormen van sociale voorzieningen: te denken is aan een politiebureau, centra waar de jeugd terecht kan voor vrijetijdsinvulling, bibliotheken, speciaal onderwijs voor kinderen, medische instellingen en ga zo maar door. Wel bestaat er financiele bestedingsruimte voor de bouw van een moskee, hiervoor is het astronomische bedrag van 35,8 miljoen dirham uitgetrokken. 

De initiatiefnemer voor deze petitie benadrukt overigens wel dat deze actie niet direct gericht is tegen de realisatie van een moskee, maar wel tegen het buitensporige bedrag waar dit project uit betaald moet gaan worden. 

Photocredit: Wordpress
© Redactie 2017
marokko
agadir
moskee
petitie
wijkbewoners
bestemmingsplan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi