Islamitisch cultureel centrum in Warschau vernield

buitenland
31
27 nov '17
Een Islamitisch cultureel centrum in Warschau werd vannacht vernield.

"Geïnformeerd omstreeks 6 uur 's ochtends, stuurde de politie onmiddellijk een patrouille ter plaatse. Twaalf ramen werden gebroken en het frame van een grote tent werd in de beschadigde tuin aangetroffen. Er zijn geen leuzen gevonden en het incident wordt voorlopig behandeld als vandalisme", vertelde de woordvoerster van het districtspolitiebureau van Ochota, Edyta Wisowska, aan AFP.

De schade ontstond doordat de dader, of daders, stenen gooiden naar het gebouw.

Het Islamitische culturele centrum, dat een van de twee moskeeën van Warschau en een restaurant herbergt, is een belangrijk modern gebouw waarvan de bouw in 2015 werd voltooid.

"We wachten nog steeds op maatregelen ter bestrijding van haatzaaiende uitspraken tegen moslims in Polen, die de laatste jaren drastisch zijn toegenomen, vooral sinds het uitbreken van de migratiecrisis", zei de coördinator van het centrum, Ahmad Alattal, tegen Swissinfo.

"We ontvangen constant bedreigingen per e-mail, op sociale netwerken en ook via de telefoon, anderhalve maand geleden hadden we een soortgelijk incident, maar van een kleinere omvang. Een glazen fles werd verbrijzeld op het glas van de voordeur" zei hij.

"Het enige antwoord dat we kregen van de Poolse autoriteiten was dat van de kanselarij van de senaat die ons vertelde dat ze onze angst begrepen, maar dat onze angsten ongegrond waren, dus er werd niets gedaan om ons te beschermen", betreurde Alattal.

Photocredit: Facebookpagina Ośrodek Kultury Muzułmańskiej w Warszawie 

© Redactie 2017
islamofobie
warschau
cultureel centrum
vandalisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi