Barcelona: twee Marokkanen gearresteerd voor Daesh propaganda

buitenland
2
28 nov '17
De twee zouden deel uitmaken van een 'daesh propaganda cel'.

Agenten van de Mossos d'Esquadra (Catalaanse politie) hebben op maandag in Sant Pere de Ribes (provincie Barcelona) twee mannen gearresteerd met de Marokkaanse nationaliteit. De mannen worden ervan verdacht deel uit te maken van een "daesh propaganda cel" die terrorisme verheerlijken.

De twee gearresteerden mannen van respectievelijk 30 en 40 jaar prezen terrorisme publiekelijk, "met het doel aan te zetten tot het plegen van terroristische aanslagen", zei de Catalaanse politie in een verklaring.

Sinds 2012 plaatsten ze ook inhoud op het internet die verband houdt met terroristische activiteiten, zei de bron. Ze merkten op dat de twee beklaagden op een gecoördineerde manier handelden voor het verspreiden van terroristische propaganda ten gunste van Daesh.

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Juan Ignacio Zoido, prijsde in verklaringen aan de pers de Catalaanse politie voor deze twee arrestaties, evenals de nationale politie en de burgerwacht voor hun inspanningen in de strijd tegen het terrorisme. Hij merkte op dat meer dan 500 vermeende terroristen zijn gearresteerd sinds Spanje in 2015 naar terrorismedreiging niveau 4 overging, meldt H24.

© Redactie 2017
barcelona
marokkanen
daesh
propaganda
verheerlijken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?