Zefzafi verwerpt de aantijgingen van advocaat Sharia tegen El Omari

marokko
3
28 nov '17
Nieuwe wending in de lange reeks van het proces tegen Al Hoceima-gedetineerden.

Tijdens een zoveelste zitting vanochtend in de de strafkamer van het Hof van Beroep in Casablanca weerlegde Zefzafi de woorden die hem in een vorige hoorzitting door Isaac Sharia, één van de verdedigingsadvocaten van de Hirak, waren toegeschreven. Hij citeerde Zefzafi door te zeggen dat Illyas El Omari, secretaris-generaal van de Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM) en tevens voorzitter van de Regionale Raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima, herhaaldelijk Zefzafi had benaderd en hem aanspoorde tot een complot tegen de Koning.

In een schriftelijke petitie voorgelegd aan rechter Ali Torchi, zegt Zefzafi "geen verband te hebben met de woorden van de advocaat". Hij eist zelfs dat zowel Isaac Sharia als Mohamed Ziane zich terugtrekken uit het verdedigingscomité. Een verzoek ondersteund door de steun van 38 andere gedetineerden.

El Omari reageerde vorige week direct na de uitspraken van Sharia en ontkende alle aantijgingen. Zo zei hij o.a. voor de camera van Le360: "Deze opmerkingen zijn gevaarlijk en serieus, niet alleen voor mij, maar ook voor mijn land en haar instellingen". Ondertussen opende de procureur-generaal, Mohamed Abdennabaoui, een onderzoek om licht te werpen op deze zaak.

© Redactie 2017
marokko
zefzafi
el omaro
sharia
beschuldigingen
complot
koning
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi