Amnesty International roept op tot 'onmiddellijke' vrijlating van Hirak-gedetineerden

marokko
63
29 nov '17
Amnesty International gaf gisteren een verklaring uit.

In een gisteren uitgegeven verklaring, en gepubliceerd door het Spaanse nieuwsagentschap EFE, roept de mensenrechtenorganisatie Amnesty International de Marokkaanse autoriteiten op tot de "onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating" van de Hirak-gedetineerden en El Mahdaoui, de beheerder van de online nieuwssite Badil.info. De laatste zit opgesloten in Casablanca wegens opruiing om deel te nemen aan een niet-geautoriseerde demonstratie.

"Het harde optreden tegen demonstranten in de afgelopen maanden is meedogenloos: de autoriteiten moeten Zefzafi en de andere activisten vrijlaten die gearresteerd zijn omdat ze vreedzaam protesteerden of omdat ze verslag legden van de protesten", zegt Heba Morayef, onderzoekshoofd van Amnesty International voor Noord-Afrika. En om deze gedetineerden te kwalificeren als "gewetensgevangenen".

De internationale NGO betreurt ook de detentie van Nasser Zefzafi "gedurende 176 dagen in eenzame opsluiting en zonder menselijk contact" in de Oukacha-gevangenis (Ain Sebaâ), evenals de opsluiting in een individuele cel van El Mahdaoui gedurende een periode die langer duurt dan de maximale 15 dagen.

© Redactie 2017
marokko
hirak
amnesty international
el mahdaoui
vrijlating
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi