Lalla Salma Foundation lanceert een eenheid voor de behandeling van borst- en baarmoederkanker in Dakar

marokko
1
30 nov '17
Deze eenheid maakt deel uit van het project 'Care4Africa'.

Medegefinancierd door de Lalla Salma Foundation, die zich inzet voor de preventie en behandeling van kanker, werd een screening- en behandeleenheid voor borst- en baarmoederhalskanker op 28 november ingehuldigd in het gezondheidscentrum van Gaspard Kamara in Dakar.

Dit is de officiële lancering van de pilootfase van het vroegtijdig detectieproject voor borst- en baarmoederhalskanker in het centrale district van Dakar, meldt het Marokkaanse persbureau MAP. 

Dit project zal gezamenlijk worden gefinancierd door de Lalla Salma Foundation, als onderdeel van de overeenkomst ondertekend met de Serve Senegal Foundation, en het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC), een agentschap van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

De inhuldiging van deze eenheid maakt deel uit van het project 'Care4Africa', dat bestaat uit de uitvoering van een proefprogramma voor screening van borst- en baarmoederhalskanker in Burkina Faso, Ivoorkust, Senegal en Tsjaad.

De Lalla Salma Foundation zal ook apparatuur en financiering voor trainingssessies bieden, terwijl IARC via technische ondersteuning deelneemt aan dit project.

© Redactie 2017
marokko
lalla salma foundation
dakar
preventie
behandeling kanker
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi