Tanger: Een nieuw toeristisch ontwikkelingsplan

marokko
1
30 nov '17
De Regionale Toerisme Raad heeft het nieuwe onwikkelingsplan voor het jaar 2018 onthuld.

De reis naar Tanger van de minister van Toerisme, Mohamed Sajid, en de staatssecretaris, Lamia Boutaleb, was de ideale gelegenheid om het nieuwe actieplan voor de ontwikkeling van het toerisme van Tanger te presenteren, schrijft Aujourd’hui Le Maroc.

Dit nieuwe plan is gebaseerd op vier assen: bestuur, kwaliteitsverbetering van de ontvangst van toeristen, promotie van de stad en de connectiviteit met andere bestemmingen. Tot de geplande acties voor 2018 behoren o.a. de versteviging van traditionele markten en uitbreiding van nieuwe markten, de verbetering van de luchtverbinding, de afronding van de werkzaamheden aan Villa Harris en de opening van Perdicaris en Cape Spartel. 

Men wil hiernaast ook de cruisesector meer promoten, die een scherpe daling heeft geregistreerd met de ontvangst van slechts 16 schepen tussen januari en augustus 2017, tegen 68 in 2016 en 85 in 2015.

Professionals in de sector maakten gebruik van deze ontmoeting met regeringsfunctionarissen om het gebrek aan financiële middelen van de Regionale Raad te betreuren, die gezien zijn belangrijke rol in het promoten van de regio, zowel in Marokko als in het buitenland, meer geld nodig heeft.

Tanger heeft zo'n 105 hotel en toeristische accommodaties, met een totale capaciteit van 12.300 bedden. 

Photocredit: Moroccoworldnews

© Redactie 2017
marokko
tanger
toerisme
ontwikkelingsplan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?