Casablanca: Sterke toename van ongevallen op het tramnetwerk in 2017

marokko
0
30 nov '17
Men zag een toename van maar liefst 18% en een extra kostenpost van miljoenen dirhams.

De toename van ongevallen op het tramnetwerk heeft RATP Dev Casablanca, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het tramnetwerk, ertoe aangezet een verklaring uit te geven.

In de uitgebrachte verklaring merkt het bedrijf op dat de "ongemakken" die deze incidenten veroorzaken in 2017 aanzienlijk zijn toegenomen. Van januari tot oktober zijn de ongevallen met 18% toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. "In totaal zijn er sinds het begin van dit jaar 114 ongevallen geregistreerd, met lichte voertuigen en voetgangers, een stijging van gemiddeld 18%", zegt het bedrijf.

De geschatte kosten door deze ongevallen zijn voor de stad 4 miljoen dirham, vanwege de verstoring van het verkeer. Vaak wordt het tramverkeer enkele uren opgeschort, meldt Lefr360.

"RATP Dev Casablanca herinnert aan het belang van het respecteren van verkeersborden door alle weggebruikers en benadrukt de noodzaak om zeer voorzichtig te zijn rond de perrons van de tram", aldus het persbericht. Er zal op korte termijn een bewustmakingscampagne worden gelanceerd om weggebruikers nogmaals te attenderen op de verkeersregels.

© Redactie 2017
marokko
casablanca
ongevallen
tramnetwerk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?