Situatie Syrische kinderen nog steeds slecht

buitenland
0
1 dec '17
In Syrië en omliggende landen hebben 8,5 miljoen kinderen humanitaire hulp nodig.

"Sommigen lijken te denken dat de situatie verbetert, maar de oorlog die Syrische kinderen zo hard treft, gaat dagelijks door", zegt Geert Cappelaere, directeur Unicef Midden-Oosten en Noord-Afrika. Donderdag presenteerde hij in Den Haag de nieuwste cijfers.

Uit onderzoek van Unicef op 27 locaties in Oost-Ghouta bleek dat één op de negen kinderen levensbedreigend ondervoed is, het hoogste percentage ooit gemeten in Syrië. Volgens het Kinderfonds van de Verenigde Naties stierven in het eerste halfjaar van 2017 332 kinderen door oorlogshandelingen. "Op deze manier zullen er meer kinderen sterven dan de 630 van vorig jaar", zegt Cappelaere.

Unicef wil deze winter 1,5 miljoen kinderen levensreddende hulp bieden, zoals dekens en kledingpakketten. Ook wil de organisatie kwetsbare families financieel steunen met vouchers, zodat ze de spullen die hun kinderen het hardst nodig hebben, kunnen betalen.

Unicef Nederland is donderdag een campagne begonnen om meer mensen bewust te maken van de nood van kinderen in deze regio en om donaties te verwerven.

© ANP 2017
syrië
kinderen
unicef
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi