Royal Air Maroc en EgyptAir ondertekenen code sharing overeenkomst

marokko
2
1 dec '17
Royal Air Maroc en EgyptAir versterken daarmee hun samenwerking.

Royal Air Maroc en Egyptair hebben een code sharing overeenkomst gesloten die sinds dinsdag 28 november van kracht is. Code sharing (code-delen) is een steeds meer voorkomend gebruik in de luchtvaart waarbij twee of meer luchtvaartmaatschappijen stoelen aanbieden onder een eigen vluchtnummer op een lijnvlucht die gevlogen wordt door een van de maatschappijen.

Dit gebruik heeft veel voordelen, zowel voor de luchtvaartmaatschappij als de passagier:
- Het is voor de luchtvaartmaatschappijen mogelijk om verbindende vluchten te verkopen naar bestemmingen waarop ze zelf niet vliegen (meer omzet).
- Passagiers kunnen hun bestemming bereiken met, voor hen, dezelfde luchtvaartmaatschappij (gemakkelijker).
- Het aantal aangeboden routes neemt dermate toe dat het vertrouwen in de naam van de luchtvaartmaatschappij sterk toeneemt.
- Voor de luchtvaartmaatschappij die de route vliegt is er een hogere bezetting van de stoelen door toelevering van passagiers door andere maatschappijen (meer winst).
- Meestal concurreren de luchtvaartmaatschappijen die passagiers aanleveren niet op de betreffende route (minder concurrentie).

Door deze overeenkomst zullen de twee bedrijven, die beide lid zijn van AACO (Arabische luchtvaartorganisatie) en AFRAA (Vereniging van Afrikaanse luchtvaartmaatschappijen), hun passagiers meer keuze bieden om te reizen. Er zullen 12 vluchten per week tussen Caïro en Casablanca worden aangeboden door de twee luchtvaartmaatschappijen, op verschillende tijden.

© Redactie 2017
marokko
royal air maroc
egyptair
code sharing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?