Mokhtar: 'Zag Afellay en Aissati hier vroeger met mooie auto's voorbij rijden'

sport
0
1 dec '17
Als jeugdexponent van PSV lijkt Mokhtar, tegenwoordig al 26 jaar, eindelijk zijn draai te hebben gevonden in het voetbal bij PEC Zwolle.
Dat PEC Zwolle momenteel in de bovenste regionen van de Eredivisie verkeert is voor een groot deel toe te rekenen aan de beslissende bijdrage van aanvaller Youness Mokhtar. De Marokkaanse jeugdinternational keerde in de zomer van 2016 terug van een lucratieve uitstap naar het buitenland, in de Saoedische competitie bij de club Al-Nasr Riad. Met 2 punten verschil neemt zijn club PEC Zwolle de vierde plek in de Eredivisie in. De club net onder hen is FC Utrecht, de club van de stad waar Mokhtar geboren en getogen is en momenteel nog steeds woont. 

Tegenover de NOS heeft de speler het, ter gelegenheid van de competitiewedstrijd van vanavond PEC Zwolle - FC Utrecht, over zijn jeugdjaren en de lange weg die hij heeft moeten bewandelen om te staan waar hij nu staat. Het gesprek vindt plaats in de wijk Overvecht waar hij momenteel met z'n vrouw en acht maanden oude dochter woont. 

Mee mogen voetballen met de grote jongens Afellay en Aissati in het voetbalkooitje
''Ibrahim Afellay kwam hier ook. Net als Ismaïl Aissati en Jürgen Colin. Eigenlijk alle jongens die in Utrecht woonden. Zij waren wat ouder en zeiden vaak dat ik niet mee mocht doen omdat ik te klein was. Maar als ik dan een partijtje meespeelde riepen ze: laat maar, hij is goed genoeg.''  Voor Mokhtar waren deze jongens destijds rolmodellen, zo laat hij blijken: ''Ik kan me herinneren dat ik Afellay en Aissati hier jaren geleden in mooie auto's voorbij zag rijden. Toen dacht ik: ooit wil ik dat ook. Je bent klein, dus daar droom je van. Bijzonder dat ik hier nu ook zo'n auto (een witte Audi, red.) heb staan. Daar heb ik hard voor moeten werken.''

Mokhtar koestert een WK-droom, maar rekent zich nog niet rijk
Een ander onderwerp wat ter sprake komt is Marokko's WK-kwalificatie. Samen met nog wat andere namen uit de Eredivisie ontpopt Mokhtar zich als spelbepaler voor zijn club, de linksbuiten staat momenteel op 6 doelpunten en 3 assists (Eredivisie en KNVB Beker). Vandaar ook de terechte vraag van de NOS of de speler in kwestie rekening houdt met een tripje naar Rusland, hierop antwoordt hij: ''Dat zou mooi zijn, al is het niets iets wat je altijd in de hand hebt. Het enige dat ik kan doen is mijn stinkende best doen bij PEC. Ik wil mezelf niet rijk rekenen.''

Klik hier voor het volledige interview van de NOS met Mokhtar.

Photocredit: NOS Voetbal


© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
youness mokhtar
pec zwolle
interview
utrecht
nos
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi