Del Bosque: 'Reken het me zelf aan dat Munir nu niet voor Marokko kan uitkomen'

sport
10
1 dec '17
Geen slimme zet om de toenmalige speler van FC Barcelona te laten debuteren voor 'La Roja', aldus verantwoordelijk bondscoach Vicente Del Bosque.

Nadat het onderwerp uitgebreid aan bod is gekomen in de vaderlandse media laat ook de hoofdrolspeler in deze kwestie van zich horen. Voormalig bondscoach van Spanje, Vicente Del Bosque, selecteerde Munir El Haddadi in 2014 en bracht hem ook binnen de lijnen. Na die 13 minuten durende invalbeurt tegen Macedonië (EK 2016 kwalificatie) is de aanvaller volledig uit beeld bij de Spanjaarden.

'Verwacht een handreiking van degenen die het voor het zeggen hebben'

Nadat Diego Costa geblesseerd uitviel zag Del Bosque een geschikte vervanger in El Haddadi, die op dat moment Spanje U21 vertegenwoordigde. Achteraf was het volgens Del Bosque geen slimme zet om hem te laten spelen: "Dat we hem hebben laten spelen was, als ik er nu op terugkijk, geen goede zet. Ik zou heel graag zien dat de degenen die het terug kunnen draaien de situatie begrijpen. Dat ik degene ben die hem heeft laten spelen, reken ik mezelf zeker aan." Aldus Del Bosque gedurende een bijeenkomst van de Spaanse voetbalbond.

Wat nu?

De situatie zoals die nu is, is dat zowel El Haddadi als de Marokkaanse bond in afwachting zijn van het oordeel van het CAS (hoogste sporttribunaal). Aan de hand van de uitspraak van die instantie zou er bij de FIFA een procedure gestart kunnen worden om van de aanvaller van Deportivo Alavès alsnog een Marokkaans-international te maken.

Photocredit: NOS Voetbal

© Redactie 2017
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
el haddadi
del bosque
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?