Luchthaven Fès-Saiss passeert 1 miljoen passagiers

marokko
0
2 dec '17
En dat is een mijlpaal voor de luchthaven!

Luchthaven Fès-Saiss luchthaven passeerde op donderdag, voor de eerste keer in zijn geschiedenis, de mijlpaal van een miljoen passagiers. Bij deze gelegenheid organiseerde de nationale luchtvaartautoriteit ONDA een ceremonie om de 1 miljoenste passagier te verwelkomen. Dit was een Frans-Turkse burger uit Lissabon aan boord van een vlucht van de luchtvaartmaatschappij TAP Air Portugal.

De gelukkige passagier kreeg geschenken van ONDA en zijn partners aangeboden. Deze ceremonie, die plaatsvond in aanwezigheid van de wali van de regio Fez-Meknes, de gouverneur van de prefectuur Fez, Said Zniber, de voorzitters van de stedelijke gemeenten Fez en Meknes, parlementsleden, touroperators van de regio en civiele en militaire persoonlijkheden, werd verfraaid door liederen en dansen van lokale volksgroepen.

"Alle touroperators in de regio Fez-Meknes vieren de komst van de miljoenste passagier op de luchthaven Fès-Saiss", vertelde Noureddine Laghni, directeur van de luchthaven, aan het Marokkaanse persbureau MAP.

Met 923.120 geregistreerde passagiers eind oktober 2017, is Fès-Saiss de vierde grootste luchthaven van het Koninkrijk wat betreft passagiersvervoer. Het luchtverkeer van de luchthaven in de afgelopen tien jaar is bijna verviervoudigd, van 228.399 passagiers in 2006 tot 892.974 passagiers in 2016, een gemiddelde jaarlijkse groei van ongeveer 13%.

© Redactie 2017
marokko
fes
luchthaven
miljoen
passagiers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?