Belhanda: 'We zullen meer moeten brengen dan dat we in Afrika doen'

marokko
1
3 dec '17
Volgens Belhanda heeft Marokko een hele lastige opgave voor de kiezen gekregen, desalniettemin ziet de middenvelder van Galatasaray toch kansen.

Tegenover het Franse sportmedium France Football liet ook Marokkaans-international Younès Belhanda zijn licht schijnen op Marokko's zware WK-loting. De inmiddels 27-jarige middenvelder van Galatasaray liet weten erg onder de indruk te zijn van de groepswedstrijden die Marokko mag gaan afwerken, echter is hij zich er ook van bewust dat presteren tegen dergelijke toplanden net iets meer inzet vergt. 

Op de vraag wat Marokko moet doen om in de tweede ronde te geraken antwoordt hij het volgende: ''We zullen meer moeten gaan geven dan dat we in Afrika doen, daar is de setting namelijk totaal anders. Je speelt meer verdedigend en compact en probeert de tegenstander zoveel mogelijk te beperken in hun spel. Tegen Europese ploegen zal je je teamgenoten meer in stelling moeten gaan brengen. Als je het wat breder trekt dan zie je dat veel van onze spelers in de Europese topcompetities actief zijn. Ik kan dan ook stellen dat we nagenoeg dezelfde speelstijl hanteren, één die ons allen ligt. Met de coach die we nu hebben (Hervé Renard) denk ik dat er uiteindelijk een succesvol strijdplan op tafel zal komen.''

Prestaties in de Turkse Süper Lig
Sinds zijn transfer naar Galatasaray van afgelopen zomer kwam Belhanda in totaal 13 keer binnen de lijnen in de Turkse competitie. Uit deze optredens produceerde hij slechts één treffer en nam hij 5 keer het voorbereidende werk op een doelpunt voor zijn rekening. Onder de huidige bondscoach Hervé Renard geldt Belhanda nagenoeg altijd als een basisklant in zijn opstelling. 

Photocredit: Milli Gazete

© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
younès belhanda
galatasaray
wk 2018
loting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi