Boulif: 60% van de rijbewijzen in Marokko werden onder frauduleuze omstandigheden verkregen

marokko
1
4 dec '17
De staatssecretaris van Transport, Najib Boulif, windt er geen doekjes om.

Ten minste 60% van de rijbewijzen afgegeven door opleidingscentra en rijscholen waren niet in overeenstemming met de wet, zei de staatssecretaris van Transport, Najib Boulif, geciteerd door het dagblad Al Ahdath Al Maghribia. Deze rijbewijzen, aldus de overheidsfunctionaris, zijn afgegeven aan begunstigden na examens die niet voldeden aan de wettelijke procedures.

De staatssecretaris trekt deze conclusie na verschillende bezoeken aan examencentra. Als gevolg hiervan hebben enkele bestuurders het rijbewijs kunnen verkrijgen zonder aan de vereiste criteria en vaardigheden te voldoen. Het rijbewijs die aan hen is gegeven heeft geen geloofwaardigheid, zei hij.

Sterker nog, volgens het dagblad ontdekte de staatssecretaris tijdens een van zijn bezoeken twee rijscholen met dezelfde naam die 700 kandidaten zouden hebben opgeleid voor het verkrijgen van een rijbewijs. Vreemd genoeg werd geen van hen echter ooit opgeroepen voor een examen, maar ontvingen zij wel hun rijbewijs. "Dat is onmogelijk", zei Boulif verontwaardigd.

Er wordt echter niet aangegeven in welke regio deze gebeurtenissen plaatsvonden, noch de sancties die het ministerie voornemens is om op te leggen aan degenen die verantwoordelijk zijn voor dergelijke gevallen van fraude. Niettemin beweert de krant dat de manager die toezicht hield op het examencentrum is ontheven van zijn taken.

Al Ahdath Al Maghribia betoogt dat de afdeling die verantwoordelijk is voor het transport, na voltooide onderzoeken die door zijn diensten zijn geïnitieerd, woedend moet zijn en enkele rijscholen moet straffen en orde op zaken moet stellen in de sector.

© Redactie 2017
marokko
rijbewijs
examen
fraude
transport
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?