Trump gewaarschuwd over Jeruzalem

buitenland
322
5 dec '17
Turkije heeft dinsdag gedreigd alle diplomatieke betrekkingen met de Verenigde Staten te verbreken als Trump Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkent.
Ook de Arabische Liga, de Palestijnse Autoriteit en Saudi-Arabië hebben steen en been geklaagd over Trumps plan. Trump heeft daarom met de Palestijnse president Abbas en andere Arabische leiders over de kwestie getelefoneerd. Hij sprak ook de Israëlische premier Netanyahu.

De buitenlandvrouw van de Europese Unie, Federica Mogherini, waarschuwde dinsdag "dat elke actie die de vredesinspanningen ondermijnt om twee staten voor Israëli's en Palestijnen in het leven te roepen, vermeden moet worden". Functionarissen in Washington meldden eerder dat Trump woensdag bekend zou maken Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen.

Al tientallen jaren ijveren de VN ervoor dat de status van Jeruzalem in vredesonderhandelingen tussen Israëli's en Palestijnen wordt vastgesteld. Vrede zou gaan rusten op twee staten die naast elkaar leven, een Joods en een Palestijnse. Oost-Jeruzalem zou dan hoofdstad van Palestina worden. 
© ANP 2017
jeruzalem
trump
hoofdstad
erkenning
gewaarschuwd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
nordin amrabat
hakim ziyech
watford
transfer
trump
eu
geld
den haag
kinderen
juventus
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
hervé renard
tanger
frmf
mohammed vi
spanje
rabat
marrakech
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh