Oefeninterland: 'Rode Duivels' in beeld als sparringpartner Marokko

marokko
0
5 dec '17
In aanloop naar het WK van komende zomer is de Marokkaanse bond naarstig op zoek naar tegenstanders van formaat om tegen te oefenen.

Nadat eerder bekend werd dat de Leeuwen v/d Atlas binnenkort uit kunnen kijken naar oefenaffiches tegen Argentinië en Schotland, wordt er de afgelopen dagen over nog een tegenstander van formaat gesproken. In de Marokkaanse media gonst het namelijk van de geruchten dat WK-ganger Marokko mogelijk de huidige nummer 5 van de wereld, België, tegenover zich gaat krijgen. 

De Marokkaanse voetbalbond FRMF zou namelijk druk in de weer zijn om een akkoord te bereiken met de Belgische bond, wanneer dit affiche afgewerkt gaat worden is niet helemaal duidelijk. Mocht het zover komen dan zal het de vierde keer zijn dat de Belgen het op moeten nemen tegen Marokko. Daarnaast zal het de eerste keer zijn dat 'Rode Duivels' Marouane Fellaini en Nacer Chadli (1 oefeninterland voor Marokko) hun vaderland in een voetbalsetting gaan treffen. Laatstgenoemde liet onlangs nog tegenover beIN Sports weten erg trots te zijn op Marokko's WK-kwalificatie en maakte er geen geheim van zijn vaderland op de mondiale eindronde te willen treffen. De realiteit leert echter anders: België zit in een groep met Panama, Tunesië en Engeland. 

Eerdere interlands tussen beide landen
1. Belgie - Marokko (WK 1994, 1-0 FT)
2. Belgie - Marokko (Vriendschappelijk 1999, 4-0 FT)
3. Belgie - Marokko (Vriendschappelijk 2008, 1-4 FT)

Photocredit: Sport.be

© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
wk 2018
oefeninterland
belgie
hervé renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi