Koning Mohammed VI stuurt boodschap naar Trump en belt met Abbas

buitenland
49
5 dec '17
N.a.v. berichten dat Trump Jeruzalem wil erkennen als hoofdstad van Israël.
Koning Mohammed VI, in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Al Quds-commissie, stuurde vandaag een bericht naar de Amerikaanse president. Hierin uitte de Koning zijn diepe bezorgdheid, evenals de bezorgdheid van alle moslims, betreffende de bereidheid van Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël.

"U bent zich niet bewust van het cruciale belang van de stad Al Quds, niet alleen voor de verschillende partijen in het conflict, maar ook voor de gelovigen van de drie hemelse religies. Met zijn religieuze specificiteit, zijn identiteit en zijn grote geschiedenis, en tevens ook de politieke symboliek ervan, moet deze stad een stad van samenleven zijn, een standaard van verdraagzaamheid ", schrijft de koning in zijn boodschap.

Koning Mohammed VI hield tevens een telefoongesprek met de Palestijnse president Mahmoud Abbas. De Koning herhaalde tijdens dit gesprek de sterke en voortdurende solidariteit van het Koninkrijk met het Palestijnse volk en de verdediging van de legitieme rechten, vooral met betrekking tot de status van Al Quds.

De Koning sprak ook zijn krachtige veroordeling uit over elke actie die het karakter van de Heilige Stad in gevaar zou kunnen brengen, of de wettelijke en politieke status ervan zou kunnen wijzigen.

Koning Mohammed VI en de Palestijnse president zijn overeengekomen om direct contact en een voortdurende dialoog over dit onderwerp te handhaven, evenals nauwe coördinatie tussen de twee regeringen, om gezamenlijk de te nemen stappen en de te ondernemen acties te identificeren.
© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
trump
boodschap
jeruzalem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
hogesnelheidslijn
younès belhanda
boot
vn
hogesnelheidstrein
team marokko
macron
khashoggi
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa