Tétouan: professionele bende maakt voor 5 miljoen dirham buit bij juweliers

buitenland
0
5 dec '17
De verdachten gingen heel geraffineerd te werk, gesproken wordt zelfs van een inbraak met 'Hollywood-allure'.
Twee juwelenhandelaren uit Hay Tarrafine in Tétouan moesten zondagochtend met lede ogen aanzien hoe hun zaken helemaal leeggeplunderd waren. Op de nacht van zaterdag op zondag hield daar een professionele bende flink huis, de totale schade wordt geschat op ruim 5 miljoen dirham. Dat de bende professioneel te noemen is, heeft alles te maken met de voorbereiding op deze roof. Het Marokkaanse medium Ahdath Al Maghribia meldt namelijk dat het viertal op klaarlichte dag zich voordeed als gemeentelijke medewerkers die onderhoudswerkzaamheden kwamen verrichten aan het winkelcentrum daar. 

Zonder op te vallen lukte het ze om een geheime doorgang naar de 2 juwelierszaken te creëren, hetgeen het voor hen makkelijk maakte om meteen de beveiligingscamera's uit te schakelen zodat ze ongestoord verder konden met hun daad. Wat hen overigens ook nog in de kaart speelde was het feit dat de vaste bewaker van het winkelcentrum onlangs ontslag had genomen, de beste man was het niet eens over de hoogte van de vergoedingen die hij ontving. Bekend is nu dat de bende niets maar dan ook niets heeft achtergelaten: gouden ringen, kettingen, riemen en armbanden werden allemaal meegenomen, met daarbij ook nog een aanzienlijk bedrag aan kasgeld. 

De lokale recherche is al sinds zondag druk in de weer om genoeg sporen te verzamelen die mogelijk kunnen leiden naar de daders. Voor nu ontbreekt nog ieder spoor van het viertal. 

Photocredit: Le360.ma


© Redactie 2017
marokko
tétouan
overval
juwelier
onderzoek
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
hogesnelheidslijn
younès belhanda
boot
vn
hogesnelheidstrein
team marokko
macron
khashoggi
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa