Al Quds: Marokko roept de zaakgelastigde van de Amerikaanse ambassade op het matje

buitenland
35
6 dec '17
Koning Mohammed VI stuurde tevens een bericht naar de Verenigde Naties.
De Verenigde Staten erkennen Al Quds (Jeruzalem) als hoofdstad van Israël. Die boodschap zal de Amerikaanse president Donald Trump woensdag bekendmaken, melden verschillende media op basis van medewerkers van het Witte Huis. De medewerkers informeerden journalisten over de speech woensdag. Trump houdt later vandaag een speech, waarin hij zijn besluit officieel bekendmaakt.

Op nadrukkelijke instructie van Koning Mohammed VI riep de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Nasser Bourita, de zaakgelastigde van de Amerikaanse ambassade en de ambassadeurs van Rusland, China, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk (als permanente leden van de Veiligheidsraad) op.

Tijdens de vergadering herinnerde de minister aan de intense initiatieven en contacten die de Koning had ondernomen naar aanleiding van verslagen van de intentie van de VS om Al Quds te erkennen als hoofdstad van Israël en zijn ambassade daar over te plaatsen.

De minister riep de permanente lidstaten van de Veiligheidsraad op om volledig hun verantwoordelijkheid te nemen om de juridische en operationele status van Al Quds te behouden en om alles te vermijden dat conflicten kan aanwakkeren en de stabiliteit in de regio kan ondermijnen.

Koning Mohammed VI stuurde gisteren al een boodschap naar Trump, vanochtend stuurde de Koning ook nog een boodschap naar VN-secretaris-generaal Antonio Guterres over zijn bezorgdheid over de situatie. De Koning waarschuwde ook voor het gevaar van deze beslissing voor het  vredesproces.
marokko
al quds
erkenning
trump
vn
ambassadeur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
genoa cfc
spoorwegongeval
rohingya
regering
bondscoach
amsterdam
jamal sellami
onderzoek
vrouwen
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
marrakech
hervé renard
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
al hoceima