Marokko en Portugal tekenen 12 samenwerkingsovereenkomsten

economie
0
6 dec '17
De Portugese premier was voor een tweedaags werkbezoek in Marokko.
Aan het einde van de 13e zitting van de Hoge Commissie voor Bilaterale Samenwerking die op dinsdag in Rabat werd gehouden, waren het hoofd van de regering Saad Eddine El Othmani en zijn Portugese tegenhanger, Antonio Costa, aanwezig bij een ondertekeningsceremonie waarbij twaalf overeenkomsten en memoranda van overeenstemming werden getekend.

Deze overeenkomsten bestrijken uiteenlopende gebieden zoals digitaal bestuur, maritieme samenwerking, geologie en mijnbouw, hernieuwbare energie, toerisme, cultuur en de modernisering van de administratie. De twee partijen hebben bij deze gelegenheid tevens de aanstaande elektriciteitsinterconnectie tussen Portugal en Marokko aangekondigd.

Bij deze gelegenheid verwelkomde de Portugese premier de rol van Koning Mohammed VI in Afrika.  Antonio Costa wil, namens zijn land, een economisch centrum van Marokko maken, met het doel bij te dragen aan de ontwikkeling van Afrika.

In zijn toespraak zei Saad Eddine El Othmani dat beide partijen de kwestie van de Marokkaanse Sahara aan de orde hebben gesteld. "We hebben het voorstel voor autonomie genoemd, het standpunt van Portugal is in overeenstemming met het onze, dat van een rechtvaardige politieke regeling op dit punt. Dit is een prijzenswaardige positie van Portugal, dat zich aansluit bij dat van bijna alle landen van Europa", zei het hoofd van de Marokkaanse regering tegen Le360.

Photocredit: Le360
© Redactie 2017
marokko
portugal
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
malaga
mogherini
turkije
gianni infantino
dgsn
al ittihad
galatasaray
younès belhanda
süper lig
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten