Rotary Club en de Hoge Commissie voor Water en Bossen gaan 800.000 bomen planten in Marokko

buitenland
3
6 dec '17
Beide partijen hebben gisterenavond een partnerschapsovereenkomst getekend.
De Hoge Commissie voor Water en Bossen en de strijd tegen woestijnvorming (HCEFLCD) en de Rotary Club in Marokko hebben dinsdagavond in Rabat een partnerschapsovereenkomst getekend voor de aanplant van 800.000 bomen op nationaal niveau.

Krachtens deze overeenkomst verbindt de HCEFLCD zich ertoe om zaailingen te leveren aan de Rotary Club, (10.000 bomen in 2017 en 790.000 in 2018), om het technisch toezicht en de bewaking van de plantage te waarborgen en om de technische ondersteuning voor milieuonderwijsprogramma's te waarborgen.

Wat de Rotary Club betreft, zij verplichten zich ertoe om via de diverse Rotary Clubs in het Koninkrijk en in samenwerking met de regionale kantoren van de Hoge Commissie, de plaatsen van plantages te definiëren en aan het HCEFLCD het programma van bebossing per regio en per provincie mee te delen, evenals de behoeften aan plantensoorten in de verschillende regio's.

Zij zullen ook zorg dragen voor alle werkzaamheden en uitgaven in verband met het plantwerk (grondbewerking, planten, water geven en onderhoud tijdens het plantseizoen), inclusief het vervoer van de zaailingen van de kwekerij naar de plantlocaties.

De officiële start staat gepland op 6 december in de perimeter van Bir Lahmar (Maamora bos in de landelijke gemeente Ameur).

Er zijn ongeveer vijftig Rotary Clubs in Marokko, verspreid in alle regio's van het Koninkrijk, die elk jaar tientallen humanitaire acties sponsoren en uitvoeren.

Rotary International heeft zijn hoofdkantoor in Evanston, Illinois, VS, en heeft meer dan 35.221 clubs in bijna 200 landen en geografische regio's. Het is een organisatie van vrouwen en mannen over de hele wereld, verenigd voor humanitaire doeleinden, die burger- en beroepsethiek cultiveren en werken aan het bevorderen van begrip en vrede in de wereld.  Lokale Rotary-representaties worden de Rotary Club genoemd.
© Redactie 2017
marokko
rotary club
bomen
planten
hceflcd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
hogesnelheidslijn
younès belhanda
boot
vn
hogesnelheidstrein
team marokko
macron
khashoggi
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa