Aantal Nederlandse partijen achter Al Quds-besluit Trump

algemeen
22
6 dec '17
De Nederlandse regering vindt de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël 'onverstandig en contraproductief’', maar in de Tweede Kamer klinken ook instemmende reacties.

PVV-leider Geert Wilders vindt het Amerikaanse besluit "fantastisch nieuws". De Nederlandse regering vindt hij 'laf', omdat die het voorbeeld van de Amerikaanse president Donald Trump niet zal volgen. Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet spreekt van een "prima plan" om de Nederlandse ambassade naar van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen.

Ook christelijke partijen zijn positief. Zo vindt ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind de erkenning een "goede zaak". Hij hoopt dat Nederland hetzelfde doet. Minister Halbe Zijlstra (Buitenlandse Zaken) heeft zijn ChristenUnie-collega’s in het kabinet daar overigens "niet over gehoord’’.

Opgetogen

De SGP is opgetogen. "Van harte steun voor Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van Israël. Ook de Nederlandse ambassade hoort in Jeruzalem!", aldus SGP-leider Kees van der Staaij.

DENK is juist erg tegen. Leider Tunahan Kuzu laat weten dat Jeruzalem voor hem en vele anderen altijd "Al Quds" (de Arabische benaming) zal blijven, wat Trump ook doet of besluit.

© ANP 2017
al quds
nederland
partijen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?