Meer dan 6200 kinderen van Afrikaanse migranten op Marokkaanse scholen

buitenland
22
7 dec '17
Afrikaanse migranten die in Marokko wonen, profiteren van verschillende middelen, waaronder de toegang tot openbare scholen.
Meer dan 6200 kinderen van Afrikaanse migranten (afkomstig uit verschillenden landen van het Afrikaanse continent, behalve Marokko) zijn geïntegreerd in het nationale systeem en zetten hun educatie voort op Marokkaanse scholen. Zij doen dit met name met de steun van het maatschappelijk middenveld, zei de minister-afgevaardigde van het ministerie van MRE's (Marokkanen woonachtig in het buitenland) en Migratie, Abdelkrim Benatiq.

Benatiq, sprekend in het Huis van Afgevaardigden, merkte op dat in het kader van het nieuwe migratiebeleid dat Marokko in 2013 heeft gelanceerd, Afrikaanse migranten die zich in Marokko vestigen, gebruik kunnen maken van verschillende middelen, waaronder het recht op sociale huisvesting, de toegang tot openbare scholen en medische voorzieningen.

Hij verwees ook naar het recht op toegang tot beroepsopleidingen, waarbij hij nog toevoegde dat het probleem van migratie moet worden aangepakt in een maatschappelijk kader.
© Redactie 2017
marokko
afrikaanse migranten
openbare scholen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
khouribga
leraar
leerlinge
al aoula
israel
mishandeling
palestina
politieagent
fifa
boycot
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
frmf
spanje
rabat
marrakech
ajax
amsterdam
eredivisie
daesh