Rabat: Nationale demonstratie tegen Trump's besluit over Al Quds

marokko
48
7 dec '17
De demonstratie vindt aanstaande zondag plaats.

Een demonstratie tegen Trump's erkenning van Al Quds als hoofdstad van Israël vindt komende zondag in Rabat plaats op verzoek van twee Marokkaanse NGO's die het Palestijnse volk steunen. Een eerste sit-in zal deze donderdag omstreeks 18:00 uur (Marokkaanse tijd) gehouden worden voor het parlementsgebouw, gevestigd in Rabat.

De demonstratie werd middels een verklaring aangekondigd door de Nationale Actiegroep voor Palestina - onder leiding van advocaat Khalid Soufiane - en door de Marokkaanse Vereniging voor Solidariteit met de Palestijnse strijd.

"We dringen er bij de zonen van het Marokkaanse volk, vakbondsmensen, associatieve en mensenrechtenactivisten en politici op aan om deel te nemen aan deze populaire mars op zondag 10 december 2017, samenvallend met de internationale viering van de Dag van de Rechten van de Mens", aldus de verklaring.

De mars die om 10:00 uur (Marokkaanse tijd) begint vanaf het Bab El Had plein, in het centrum van de stad, zal worden gehouden onder het thema "Voor Al Quds, met verzet, tegen alle vormen van normalisatie ... De mars van het Marokkaanse volk".

© Redactie 2017
marokko
rabat
al quds
protestmars
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?