El Othmani: 'Al Quds is een rode lijn' (video)

marokko
46
7 dec '17
Het hoofd van de Marokkaanse regering sprak zich voor de opening van de regeringsraad uit over Al Quds.

Bij de opening van regeringsraad vandaag keerde het hoofd van de regering terug naar het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om Al Quds te erkennen als de hoofdstad van Israël.

Saad Eddine El Othmani herinnerde aan de duidelijke positie van Koning Mohammed VI en zei dat de beslissing van Trump in tegenspraak is met de internationale legitimiteit, vooral met eerdere VN-beslissingen.

Bij deze gelegenheid herinnerde het hoofd van de regering eraan dat de minister van Buitenlandse Zaken gisterenochtend een ontmoeting had met de diplomatieke vertegenwoordigers van de Verenigde Staten en enkele permanente lidstaten van de Veiligheidsraad, in aanwezigheid van de ambassadeur van Palestina. Volgens hem is dit opnieuw een bewijs van de onvoorwaardelijke steun van Marokko aan het Palestijnse volk in zijn zoektocht naar de oprichting van een Palestijnse staat met Al Quds als hoofdstad.

"Het is een rode lijn die niet overgestoken kan worden", zei hij. Voor El Othmani is het noodzakelijk om de historische en sociale status van Al Quds te behouden.

Youtube link

Videocredit: Chef du Gouvernement

© Redactie 2017
marokko
el othmani
al quds
rode lijn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?