Tanger: Drugsbaron opgepakt na 14 jaar op de vlucht te zijn

marokko
0
7 dec '17
De drugsbaron wist onlangs nog te ontkomen aan de politie toen deze een inval deed op de bruiloft van zijn dochter.

De machtige drugsbaron opereerde in de regio Tetouan-Fnideq-Tanger en kwam eindelijk terecht in de netten van de gerechtelijke politie die hem al jaren achtervolgde. De drugsbaron slaagde er al 14 jaar in, in een eeuwig kat en muis spel, om uit de handen van de politie te blijven. Zelfs tijdens het onlangs gevierde huwelijksfeest van zijn eigen dochter, bleef hij op zijn hoede en was in staat op het laatste moment te verdwijnen tijdens een politie inval.

Nadat hij tijdens het huwelijksfeest wederom wist te ontsnappen besloten de politiediensten een tandje bij te zetten. Zijn vrienden, zijn vertrouwensmannen en zijn twee vrouwen werden onder surveillance geplaatst. Beide vrouwen werden ook verhoord maar ontkenden te weten waar hij was.

Toch waren de verhoren niet voor niks en waren zelfs doorslaggevend in de arrestatie van de drugsbaron, schrijft het dagblad Assabah vandaag. De tweede vrouw nam na haar verhoor direct telefonisch contact op met haar man, die in een villa in Tanger verbleef. Het telefoontje werd onderschept door de politie, die onmiddellijk een politie inval deed. De man werd daar inderdaad aangetroffen en gearresteerd.

Ook het dagblad Al Akhbar schreef vandaag over deze zaak. Het dagblad, dat ook de arrestatie van de drugsbaron bevestigt, zei dat de politie geavanceerde middelen had ingezet om de plaatsen te identificeren die hij in de regio bezocht. Dit is hoe, aldus deze krant, de veiligheidsdiensten hem in een luxueuze villa in Tanger konden arresteren.

Het onderzoek, die het publiek lange tijd in spanning heeft gehouden, is nog steeds gaande. Ongetwijfeld zullen er nog nieuwe wendingen naar boven komen.

© Redactie 2017
marokko
tanger
drugsbaron
gearresteerd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?