Aït Ben Haddou in top vier UNESCO-erfgoedsites in Afrika

marokko
1
7 dec '17
Aït Ben Haddou werd gerangschikt als een van de top vier meest gerenommeerde UNESCO-erfgoedsites in Afrika.

Afrika News heeft de Marokkaanse Kasbah van Aït Ben Haddou in Ouarzazate gerangschikt als een van de top vier meest gerenommeerde UNESCO-erfgoedsites in Afrika.

De beroemde Kasbah bereikte de top 4 lijst samen met de Victoriawatervallen tussen Zimbabwe en Zambia, het systeem van Keniaanse meren in de Grote Riftvallei en de Namibwoestijn.

De redacteur van de Afrikaanse nieuwssite schreef: "Marokko is een van de meest aantrekkelijke toeristische locaties in Afrika die verschillende interessante gebieden omvat, zoals Ksar Aït Benhaddou. Aït Benhaddou, gelegen in de provincie Ouarzazate, is sinds 1987 uitgeroepen tot UNESCO-site. Deze site is een goed voorbeeld van de aarden architectuur in het Noord-Afrikaanse land. Geen wonder dat de architectuur van dit dorp de aandacht heeft getrokken van de beste Hollywood-producers. Je kunt een glimp opvangen van deze populaire filmlocatie in films zoals Lawrence of Arabia, the Jewel of the Nile , Babel en Prince of Persia om er maar een paar te noemen."

Aït Ben Haddou is een middeleeuwse, verstevigde stad in de Marokkaanse regio Souss-Massa-Daraâ langs een rivier. De stad is bekend vanwege de schitterende kasba's, die tegen een heuvel aan zijn gebouwd. Deze zijn opgebouwd uit leem en worden samen de Ksar genoemd. De kasba's zijn versterkt door muren met hoektorens met daartussen smalle stegen, en hiermee een typisch voorbeeld van Zuid-Marokkaanse architectuur. De stad werd in 1987 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard en trekt jaarlijks zo'n 25.000 toeristen.

De stad heeft zo'n 750 inwoners, van wie de meesten tegenwoordig in moderne huizen in een wijk aan de andere kant van de rivier wonen. Er wonen echter nog steeds een paar families binnen de ksar. Helemaal bovenop staat de graanopslag, ook weer binnen een ommuring. Dit was het best verdedigde deel van de ksar.

Dit jaar vierde Google de Onafhankelijkheidsdag van Marokko, op 18 november, met een doodle op zijn homepage met de prachtige architectuur van Aït Ben Haddou.

Photocredit: afrika-news.com

© Redactie 2017
marokko
aït ben haddou
unesco
erfgoedlijst
top4
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?