Waarschuwing voor sneeuwbuien

algemeen
2
8 dec '17
Het verkeer moet vrijdagmiddag rekening houden met sneeuwbuien.
De sneeuw trekt vanuit het noordwesten over het land. Hierdoor kan het op grote schaal wit en glad worden. Lokaal kan er volgens het weerbureau Weeronline 5 centimeter sneeuw vallen in de hogere gebieden zoals de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe.

Vrijdagochtend sneeuwde het op veel plaatsen in Nederland al licht. In de tweede helft van de middag nadert een nieuw buiengebied ons land. De sneeuw kan dan ook op de wegen blijven liggen. Vrijdagavond trekt de sneeuwzone verder het binnenland in. In de nacht van vrijdag op zaterdag koelt het af naar 0 tot min 2 graden in het binnenland. Hierdoor kan de gevallen sneeuw blijven liggen.

De NS heeft maatregelen tegen de sneeuw genomen. De anti-icing-installatie voor treinen staat weer aan. Machinisten rijden de trein hierdoorheen, zodat de onderkant van de trein met glycol wordt behandeld. Hierdoor krijgen ijs en sneeuw minder kans zich aan de trein te hechten. NS gaat ervan uit dat de dienstregeling vrijdag en zaterdag niet aangepast hoeft te worden.
© ANP 2017
nederland
waarschuwing
sneeuwbuien
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
baby
nordin amrabat
hakim ziyech
brand
watford
andy van der meijde
den haag
verdrinking
al nassr
kinderen
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
hervé renard
tanger
frmf
mohammed vi
spanje
rabat
marrakech
ajax
eredivisie
daesh
amsterdam