Adil Ramzi speelt gelijk tegen PSV

sport
0
27 mrt '00

Met het kampioenschap in zicht speelt PSV steeds stroever. In de derby tegen Willem II mocht de ploeg van geluk spreken dat het 0-0 bleef. Maar met nog zeven wedstrijden voor de boeg kan PSV de titel niet meer uit handen glippen. De voorsprong op 'achtervolgers' Feyenoord en FC Twente bedraagt elf punten.

Joonas Kolkka van PSV in duel met Joris Mathijsen (l) en Marcel Valk (r) van Willem II. (foto: ANP)

Niettemin kijkt de club al naar het nieuwe seizoen. De beleidsbepalers hebben een enorm probleem met de zoektocht naar een topspits. Flo (Chelsea) wil niet, Carew van Rosenborg evenmin, zodat PSV aanvallers in een andere categorie moet zoeken.

PSV zal wel moeten investeren in een spits. De kans dat Van Nistelrooij vertrekt is groter dan de hoop dat hij blijft. En om mee te doen in de Champions League heeft PSV naast Bruggink een gereputeerde spits nodig die elk seizoen goed is voor 25 goals. De ploeg heeft behoefte aan een type dat niet alleen makkelijk scoort, maar ook met een moment een wedstrijd kan openbreken. Dat bleek ook tegen Willem II.

PSV miste Van Nistelrooy

PSV speelde zeer moeizaam, werd constant onder druk gezet en kreeg weinig kansen. De ploeg miste Van Nistelrooy. Nilis speelde onzichtbaar en Bruggink werd goed bewaakt door Gentile. Bruggink kreeg in de eerste helft de beste en in feite enige kans. Hij schoot vrij voor doelman De Vlieger hoog over.

Joonas Kolkka van PSV gaat over de knie bij Joris Mathijsen. (foto: ANP)

In de saaie eerste helft tegen PSV hadden de Tilburgers op voorsprong moeten komen. Zij speelden beter en verzorgder dan de 'buurman'. Willem II's gevaarlijkste man was de snelle rechteraanvaller Ceesay, die Heintze telkens z'n hielen liet zien. Ook Ramzi, die in de spits speelde, zorgde voor veel dreiging. PSV wil de Marokkaan aantrekken, maar het liefst zou hij met Adriaanse naar Ajax gaan.

Willem II gevaaarlijkste ploeg

Ook na de hervatting was Willem II de gevaarlijkste ploeg. Dat resulteerde in legio mogelijkheden voor Ceesay, Ramzi, Caluwe en Schulp. De laatste miste in de slotfase twee enorme kansen en had de pech dat Waterreus zijn kopbal net wist te pareren.

PSV kwam zelden aan voetballen toe. Willem II was ook agressiever dan de aanstaande kampioen en mocht het meeste aanspraak maken op de drie punten.

© MAROKKO.NL 2000

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi