235 Marokkanen die vastzaten in Libië vanochtend gearriveerd in Casablanca (video)

buitenland
4
8 dec '17
Dit is de tweede groep Marokkanen, die de oversteek via Libië naar Europa wilden maken, die is gerepatrieerd.
Een tweede groep van 235 Marokkanen die vastzaten in Libië zijn vanochtend omstreeks 6:00 uur lokale tijd in Casablanca gearriveerd. Een opluchting voor hun families, maar veel anderen zitten nog steeds vast in Libië.

De woordvoerder van de regering, Mustapha El Khalfi, kondigde gisteren aan het einde van de wekelijkse regeringsraad de terugkeer al aan. Op dat moment zaten ze al in Tunesië, het land van waaruit ze werden gerepatrieerd. Een vliegtuig van Royal Air Maroc werd gecharterd door het ministerie van Buitenlandse Zaken om de Marokkanen daar op te halen en terug te vliegen naar Marokko.

Bij een ontmoeting met het team van Le360, vertelden verschillende Marokkanen over hun lijden in Libische gevangenissen, waar ze alleen recht hadden op water, brood en een stuk kaas. Sommigen brachten daar anderhalve maand door, anderen bijna negen maanden, zoals verteld door een moeder die bij de uitgang van de luchthaven op haar zoon stond te wachten. Andere families hebben minder geluk en zullen nog langer moeten wachten voordat hun geliefden terugkeren.YouTube link

Videocredit: Le360

© Redactie 2017
marokko
casablanca
libië
gerepatrieerd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
syrië
terrorisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi