Koning Mohammed VI opent nieuw administratief en cultureel complex in Casablanca

buitenland
2
8 dec '17
Dit complex valt onder het ministerie van Habous en Islamitische Zaken.
Koning Mohammed VI opende vandaag in Casablanca het nieuwe Administratieve en Culturele Complex onder het ministerie van Habous en Islamitische Zaken, met een totale investering van 166 miljoen dirham.

Het nieuwe complex is gebouwd op een perceel van 7.850 m2 en omvat een administratief paviljoen met het hoofdkantoor van de Lokale Raad van Ulemas en de regionale delegatie van islamitische aangelegenheden, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

Het heeft ook een cultureel centrum met een documentatie- en cultureel activiteitencentrum met drie bibliotheken die respectievelijk zijn gewijd aan sociale wetenschappen en literatuur, aan islamitische studies en geschiedenis, en aan kinderen, manuscripten en lithografieën, kranten en tijdschriften. Er zijn tevens documentatieruimten voor slechtzienden en slechthorenden.

Het administratieve en culturele complex heeft ook een kindergedeelte, computerruimten, vergaderruimten, een auditorium met een capaciteit van 296 zitplaatsen, een gebedsruimte, een parkeergarage met twee niveaus met een capaciteit van 100 voertuigen en groene ruimten.

Vergelijkbare complexen zijn gebouwd in de steden Meknes, Oujda, Marrakech, Tanger, Midelt, Taroudant, Chefchaouen, Khouribga, Nador en Benslimane. Anderen zijn onderweg in Salé, Benguerir, Tinghir, Sidi Bennour, El Kelâa van Sraghna, Taourirt, Al-Hoceima en Larache.
© Redactie 2017
marokko
casablanca
mohammed vi
complex
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
turkije
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
syrië
cornelius haga lyceum
islamitisch onderwijs
arie slob
racisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi