Judo voor weeskinderen in Marokko (video)

sport
0
10 dec '17
Een prachtig project waarbij sport de weeskinderen helpt in hun dagelijkse leven en hun toekomst.
Aan de vooravond van de Wereldkampioenschappen 2017, die plaatsvonden in Marrakech van 11 en 12 november, bezochten Marius Vizer, voorzitter van de Internationale Judo Federatie (IJF) en o.a. de judoka's Ilias Iliadis en Teddy Riner (Olympisch kampioen) een Marokkaans weeshuis.

In een video die op 7 december werd gepubliceerd door het YouTube-kanaal van de Internationale Judo Federatie sprak Khalid Hajji, de judo-coach, over het speciale project dat werd gecreëerd in Marokkaanse weeshuizen.

"Er zijn meer dan 130 studenten die judo in dit weeshuis beoefenen", aldus de coach die verwijst naar de kinderen die worden opgevangen in het Bab Ghmat-weeshuis. "Daarnaast zijn er ook nog andere weeshuizen in deze stad en daar zijn richting de 120 studenten. In Casablanca zijn er meer dan 500 studenten die judo beoefenen in weeshuizen".

Het project startte 5 jaar geleden en begon in Casablanca. Er wordt inmiddels judo beoefend in 20 weeshuizen verspreid door heel Marokko. 

"Het bezoek van de voorzitter van de Internationale Judo Federatie en enkele kampioenen gaven deze kinderen grote motivatie om door te gaan in deze discipline", zei de coach.YouTube link
© Redactie 2017
marokko
weeskinderen
judo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jemen
iran
benjamin netanyahu
islamitisch onderwijs
caf
verenigde staten
saudi aramco
saoedi-arabie
teheran
saoedi-arabië
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi