Hakimi: 'Heb hier hard voor gewerkt, was een dag om nooit te vergeten'

sport
2
10 dec '17
Achraf Hakimi bekroonde zijn stormachtige ontwikkeling bij Real Madrid gisteren met een eerste treffer in La Liga.
In sportief opzicht ontwikkelt Achraf Hakimi zich razendsnel, na afgelopen zomer te zijn overgeheveld vanuit het beloftenelftal van 'de Koninklijke' weet hij langzaam maar gestaag zijn plekje in de A-kern te vinden. De coach die hem dat vertrouwen schonk, Zinedine Zidane, was gistermiddag getuige van een historisch doelpunt van zijn rechtervleugelverdediger (red. 5-0 tegen Sevilla): Hakimi gaat namelijk de boeken in als de eerste Marokkaans-international ooit die scoort voor Madrid in La Liga. 

'Wist me geen houding aan te nemen na het doelpunt'
Tegenover het Spaanse persbureau EFE liet de 19-jarige back zich kort uit over zijn eerste treffer voor de regerend landskampioen: ''Ik heb nog nooit eerder gescoord voor Madrid en toen het gebeurde gisteren wist ik me geen houding aan te nemen. Het is voor mij een dag om nooit meer te vergeten, een beloning van en aan mezelf voor al het harde werken.''

Hakimi heeft tot nu toe 336 minuten in de benen in La Liga, hieruit kwam tot nog toe één treffer. De UEFA Champions League is inmiddels ook geen onbekend terrein voor het jeugdexponent, tegen zowel Tottenham Hotspur als Borussia Dortmund begon hij in de basis en maakte de volledige speeltijd binnen de lijnen vol. 

Photocredit: La Liga BBVA
© Redacite 2017
marokko
atlasleeuwen
achraf hakimi
real madrid
sevilla
doelpunt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jemen
iran
benjamin netanyahu
islamitisch onderwijs
caf
verenigde staten
saudi aramco
saoedi-arabie
teheran
saoedi-arabië
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi